Czas na grillowanie i zrębki wędzarnicze

Czas na grillowanie! Już prawie ten czas! Zbliża się lato, a to oznacza, że ​​nadszedł czas na grillowanie na podwórku. Możesz grillować gazem lub węglem drzewnym, ale w tym roku chcesz spróbować czegoś nowego – wędzić mięso za pomocą zrębków do wędzenia. Wędzone mięso zapewnia przyjemność z gotowania i zapewnia różnorodność oprócz grillowania hamburgerów, steków i hot dogów. Celem tego artykułu jest przekazanie wszystkich informacji potrzebnych do rozpoczęcia palenia mięsa z zrębkami wędzarniczymi bezpośrednio na własnym podwórku – palacz nie jest konieczny! Palenie drewna może być naprawdę takie proste.

Jak używać zrębki wędzarnicze do palenia?
Chcesz poszerzyć swoje umiejętności grillowania, a wędzone mięso brzmi interesująco. W rzeczywistości palenie mięsa to dopiero początek! Na grillu można wędzić owoce morza, kurczaka, warzywa, a nawet pizzę! Najpierw podnieś pudełko palacza na zrębki. Możesz używać tego z grillem gazowym lub węglowym (tak, czytasz to poprawnie). Pudełko pomieści zrębki wędzarnicze, a ponadto jest zaprojektowane tak, aby umożliwić maksymalną ilość dymu wdychanego do mięsa. Alternatywą jest owinięcie wiórów folią aluminiową, wbijając otwory w folię, aby dym miał maksymalny przepływ powietrza. W zależności od tego, czy wędzisz mięso bezpośrednio czy pośrednio, może być konieczne wkładanie do pudełka większej ilości zrębków wędzarniczych. Korzystając z pośredniej metody grillowania, podawaj od jednej do dwóch filiżanek zrębków wędzarniczych co czterdzieści pięć minut.

Jeśli wcześniej go nie złapałeś, nie musisz inwestować w palacza, aby uzyskać smaczne wędzone mięso. Po prostu włóż swoje zrębki wędzarnicze do aluminiowej „torby”, którą sam możesz zrobić, lub możesz kupić pudełko dla palaczy na zrębki, jeśli widzisz, że regularnie palisz mięso. Z wędzonego mięsa uzyskasz maksymalny smak dymu, jeśli nauczysz się wybierać aromatyzowane chipsy, które poprawią jakość gotowanego mięsa. W YouTube jest mnóstwo filmów, które mogą wizualnie pomóc w prawidłowym wędzeniu mięsa!